Η πρωτότυπη διάβαση πεζών στον Ξηροπόταμο

Στην Πολίχνη, από την υπερχείλιση του Ξηροποτάμου που έγινε τον Ιούνιο, εκτός από το τραγικό συμβάν του θανάτου ενός ατόμου, προκλήθηκαν και υλικές ζημιές. Μια από αυτές, ήταν η μερική καταστροφή της πεζογέφυρας στην οδό Χανιών, εκεί που βρίσκεται η ιρλανδική διάβαση.

Η πεζογέφυρα, όπως φαίνεται στο βίντεο που καταγράψαμε τρεις ημέρες πριν την υπερχείλιση, ήταν εντάξει. Μετά την καταστροφή της 12ης Ιουνίου, καταγράψαμε ό, τι απέμεινε από την πεζογέφυρα. Έλειπαν μόνο τα κάγκελα. Περίπου μία εβδομάδα μετά την υπερχείλιση, δηλαδή στα μέσα του Ιουνίου, η πεζογέφυρα αφαιρέθηκε από εκσκαφέα, ενδεχομένως λόγω κακής στατικότητας. Έκτοτε δεν υπάρχει η διάβαση πεζών στο σημείο.

Πως διασχίζουν το ποτάμι χωρίς πεζογέφυρα οι πολίτες εδώ και δύο μήνες;

Ιούνιος

Οι περαστικοί έφτιαξαν πρωτότυπη αυτοσχέδια διάβαση για να περνάνε στην απέναντι πλευρά της όχθης, χωρίς να βρέχονται. Τοποθέτησαν πέτρες και τούβλα κάθετα, στο τμήμα της τσιμεντένιας ιρλανδικής διάβασης. Σε περίπτωση αύξησης της ροής στο ποτάμι, οι πέτρες παρασύρονται, αλλά μόλις μειωθεί η ροή, τοποθετούνται άλλες πέτρες.

Ιούλιος - Οι τσιμεντένιες βάσεις της γέφυρας

 Σημειώνεται ότι, παρά την ανομβρία και τον καύσωνα, ρέει πάντα νερό στο Ξηροπόταμο, του οποίου η ονομασία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αύγουστος
 

Δείτε επίσης:

Η κατάσταση του Ξηροποτάμου τρεις ημέρες πριν την κακοκαιρία. 

και 

Η κατάσταση του Ξηροποτάμου μία ημέρα μετά την κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το ThessWest στο Facebook για να βλέπετε όλες τις αναρτήσεις:


Σχόλια

Όροι αναδημοσίευσης:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και διανομή του περιεχομένου, ολικού ή μερικού, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε υποχρεωτικά ότι το περιεχόμενο προέρχεται από το "ThessWest" και θα παρατίθεται σχετικό ενεργό link (σύνδεσμος). Το link δεν πρέπει να είναι nofollow.

Άδεια Creative Commons
Αυτό το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές ..