Δήμος Νεάπολης-Συκεών: αναφέρει ως «νέας τεχνολογίας» λεωφορείο ΟΑΣΘ 16 ετών.

1. πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Τα τελευταία τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, συνηθίσαμε να διαβάζουμε και να ακούμε στα περισσότερα ΜΜΕ, για «καινούργια λεωφορεία», ή «νέα λεωφορεία» όπου σχεδόν πάντα, αυτές οι δύο φράσεις έχουν παρεξηγημένη και διαστρεβλωμένη σημασία, διότι όταν πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη, παραπέμπουν στα μεταχειρισμένα λεωφορεία που εισήχθησαν από Ευρωπαϊκές χώρες, από τις οποίες αποσύρθηκαν λόγω παλαιότητας ή ακαταλληλότητας και πλέον κυκλοφορούν σε ορισμένες γραμμές του ΟΑΣΘ και των ΚΤΕΛ.

Εχθές Πέμπτη 10/2, γράφτηκε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών έκανε ανάρτηση για την επιστολή προς τον ΟΑΣΘ, η οποία αφορά τη γραμμή 26 Καλλιθέα - Πλατεία Ελευθερίας και αναφέρεται σε λεωφορεία «νέας τεχνολογίας» του ΟΑΣΘ και η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφίες μεταχειρισμένου λεωφορείου (leasing) 16 ετών.

Επιπλέον, στην ανάρτηση αναφέρεται ότι αντικαταστάθηκαν «4 παλιά λεωφορεία» της γραμμής 26, όπως το αριστερό στην παρακάτω φωτογραφία, το οποίο είναι κατασκευής 2005 άρα 17 ετών. Το λεωφορείο στα δεξιά («νέας τεχνολογίας») υπενθυμίζουμε ότι είναι 16 ετών. Επομένως καταλαβαίνουμε, ότι το 1 από τα 4 «παλιά λεωφορεία», αντικαταστάθηκε από λεωφορείο ηλικίας νεότερο κατά 1 έτος, εφόσον είναι το συγκεκριμένο λευκό λεωφορείο που βρίσκεται σε όλες της φωτογραφίες της ανάρτησης.

2. πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Η δημοσιευμένη ανάρτηση:

Τα στοιχεία του εικονιζόμενου μεταχειρισμένου λεωφορείου (leasing) ΟΑΣΘ, που προέρχεται από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, διασταυρώθηκαν με αναλυτικά δεδομένα που υπάρχουν σε ιστοσελίδα, τα οποία επιβεβαιώνουν το έτος κατασκευής είναι το 2006 και επομένως γνωρίζουμε την ηλικία του (16 έτη).

Στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αυτοκίνησης γενικά, δε νοείται νέας τεχνολογίας πετρελαιοκίνητο αστικό λεωφορείο του 2006, με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων EURO 4 τη στιγμή που τα (πραγματικά) καινούργια λεωφορεία πληρούν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές αντιρρυπαντικής τεχνολογίας  EURO 6, ιδιαιτέρα όταν συγκρίνεται με πετρελαιοκίνητα λεωφορεία μεγαλύτερης ηλικίας κατά 1 έτος, τα οποία στην περίπτωση της γραμμής 26, κατασκευαστικά και (εν συνόλω) τεχνολογικά δεν απέχουν. Μπορεί το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο όχημα να διατηρήθηκε σε πολύ καλή κατάσταση πριν εισαχθεί στη χώρα και να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μπορεί να παρέχει περισσότερες άνεσεις στους επιβάτες και να έχει περισσότερες δυνατότητες, όμως αυτά δεν το καθιστούν νέας τεχνολογίας. 

Εσάς ποια είναι η άποψη σας; Γράψτε μας στα σχόλια.


 

Ακολουθήστε το ThessWest στο Facebook για να βλέπετε όλες τις αναρτήσεις:

Σχόλια

Όροι αναδημοσίευσης:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και διανομή του περιεχομένου, ολικού ή μερικού, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε υποχρεωτικά ότι το περιεχόμενο προέρχεται από το "ThessWest" και θα παρατίθεται σχετικό ενεργό link (σύνδεσμος). Το link δεν πρέπει να είναι nofollow.

Άδεια Creative Commons
Αυτό το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές ..