Δυτική Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του '80 [βίντεο]

Περιήγηση στη Δυτική Θεσσαλονίκη μιας άλλης εποχής, μέσα από δύο καλτ βίντεο.

 

 
   Τα δύο νοσταλγικά -κατά πολλούς- βίντεο από το YouTube, λήφθηκαν στην οδό «Κωνσταντινουπόλεως», τη σημαντικότερη λεωφόρο της δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία μετονομάστηκε αργότερα σε «Λαγκαδά».

1987: Διαδρομή με μοτοσυκλέτα από το Βαρδάρη (Πλατεία Δημοκρατίας) προς τη Νέα Ευκαρπία, από τις οδούς Κωνσταντινουπόλεως και Στρατού. Το βίντεο συνοδεύει disco-pop μουσική της εποχής.

1980: Παραμονή εκλογών - Καλτ οπαδοί ΠΑΣΟΚ επί της λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως στη Σταυρούπολη, για την ομιλία του Α. Παπανδρέου.

 
 
34 χρόνια μετά, οι πιο αξιοσημείωτες διαφορές εκτός από τα οχήματα και το στυλ των ανθρώπων εκείνης της εποχής, είναι η διαπλάτυνση στο τμήμα της λεωφόρου στη Σταυρούπολη, ωστόσο το κομμάτι από το Βαρδάρη ως τη Νεάπολη παραμένει απαράλλακτο. Τα στρατόπεδα «Παύλου Μελά» και «Καρατάσιου» τότε ήταν ενεργά, σήμερα είναι αναξιοποίητες εκτάσεις.

 
 







Σχόλια

Όροι αναδημοσίευσης:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και διανομή του περιεχομένου, ολικού ή μερικού, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε υποχρεωτικά ότι το περιεχόμενο προέρχεται από το "ThessWest" και θα παρατίθεται σχετικό ενεργό link (σύνδεσμος). Το link δεν πρέπει να είναι nofollow.

Άδεια Creative Commons
Αυτό το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές ..