Συνωστισμός στο πάρκο περιφερειακής οδού στον Άνω Εύοσμο σήμερα Σάββατο και που οφείλεται

 

Σύμφωνα με το euosmos.gr και thesstoday.gr, σήμερα Σάββατο στο πάρκο του κόμβου περιφερειακής οδού και Μακρυγιάννη, στα όρια Σταυρούπολης και Ευόσμου, και υποστηρίζουν ότι σημειώθηκε «συνωστισμός που δεν παραπέμπει στο υφιστάμενο lockdown».

Βίντεο του thesstoday.gr από το πάρκο σήμερα το απόγευμα, στο όριο Σταυρούπολης - Ευόσμου:

 

Βέβαια, δεν είναι γνωστό αν αυτή η εικόνα «που δεν παραπέμπει σε λόκνταουν» οφείλεται στην άσκηση δικαιώματος των πολιτών να πάνε για περπάτημα και βόλτα στο πάρκο ή ...στην έλλειψη κοινόχρηστων χώρων.

Γιατί δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση;

Πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι οι κοινόχρηστοι χώροι στην περιοχή είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι. Το πάρκο που απεικονίζεται στο βίντεο, βρίσκεται στην περιφερειακή οδό, η οποία είναι το φυσικό σύνορο 6 οικιστικών ενοτήτων. Κάτωθεν της περιφερειακής οδού είναι η Νέα Πολιτεία, η Άνω και Κάτω Ηλιούπολη. Άνωθεν είναι ο Άνω Εύοσμος, η Νικόπολη και η Ευξεινούπολη. 

Σε όλη την έκταση μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής περιφερειακής οδού (Εγνατία), των ΕΛΠΕ και της οδού Λαγκαδά, υπάρχουν μόλις δύο πάρκα, σε αντίθεση με την περιοχή κάτωθεν περιφερειακής, όπου υπάρχουν πολλά πάρκα και αξιοποιημένοι κοινόχρηστοι χώροι. Το πάρκο κόμβου Μακρυγιάννη και το πάρκο Νικόπολης λοιπόν, είναι τα δύο πλησιέστερα πάρκα για τους πολίτες που κατοικούν άνωθεν της εσωτερικής περιφερειακής οδού. Ευτυχώς είναι πολύ πρόσφατα έργα, καθώς δεν έχουν κλείσει ούτε χρόνο και είναι «ανάσα» για τους κατοίκους των προαναφερθέντων περιοχών.

Τα δύο πάρκα άνωθεν της περιφερειακής οδού με κόκκινο χρώμα σε Άνω Εύοσμο και Νικόπολη.
© Συνεισφέροντες του OpenStreetMap
Επομένως, παρόλο το λόκνταουν και το «βαθύ κόκκινο» που βρίσκεται ο Εύοσμος και η Θεσσαλονίκη γενικά όπως υποστηρίζει ο ΕΟΔΥ, με γνώμονα την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων σε ορισμένες περιοχές, ο συνωστισμός στο πάρκο είναι αναπόφευκτος.

Ακολουθήστε το ThessWest στο Facebook για να βλέπετε όλες τις αναρτήσεις:

Σχόλια

Όροι αναδημοσίευσης:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και διανομή του περιεχομένου, ολικού ή μερικού, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε υποχρεωτικά ότι το περιεχόμενο προέρχεται από το "ThessWest" και θα παρατίθεται σχετικό ενεργό link (σύνδεσμος). Το link δεν πρέπει να είναι nofollow.

Άδεια Creative Commons
Αυτό το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές ..