Καταστροφές σε ασανσέρ στις 2 πεζογέφυρες της οδού Λαγκαδά - χωρίς πρόσβαση ΑΜΕΑ (φωτο+βίντεο)

Βανδαλισμένοι και εγκαταλελειμμένοι οι εξοπλισμοί ανελκυστήρων σε πεζογέφυρες, χωρίς πρόσβαση ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη του 2023.

Η οδός Λαγκαδά (πρώην Κωνσταντινουπόλεως) στα μέσα της δεκαετίας του 2000, από τη διασταύρωση με την εσωτερική περιφερειακή οδό (αερογέφυρα Σταυρούπολης), μέχρι τη βιομηχανία Τιτάν, μετατράπηκε σε κλειστό οδικό άξονα.

Καταργήθηκαν όλες οι ισόπεδες διασταυρώσεις, χωρίς όμως να γίνουν γέφυρες ή τούνελ, για την οδική πρόσβαση εκατέρωθεν της οδού Λαγκαδά.

Για αυτό το λόγο, το 2012 τοποθετήθηκαν δύο τοξοτές πεζογέφυρες με σκαλοπάτια και ανελκυστήρες (ασανσέρ).

Οι ανελκυστήρες δε λειτουργούν τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, ίσως να μη λειτούργησαν ποτέ από το 2012.

Η κατάσταση σήμερα είναι άκρως απογοητευτική.

Εκτός από το γεγονός ότι τα ασανσέρ είναι ανενεργά, επιπλέον καταστράφηκαν τρεις γυάλινες πόρτες.

Στη μία υπάρχει τρύπα στο γυαλί, ενώ στις άλλες δύο λείπει όλο το γυαλί από τις πόρτες.

Υπάρχει κίνδυνος πτώσης επάνω στα ακινητοποιημένα ασανσέρ. Σημειώνεται ότι από τις πεζογέφυρες περνάνε καθημερινά μαθητές.

Επιπλέον αφαιρέθηκαν ηλεκτρολογικά εξαρτήματα.

Ασυνείδητοι πέταξαν σκουπίδια μέσα στους θαλάμους των ασανσέρ. Οι περαστικοί αντικρίζουν το παρακάτω θέαμα. 

Σε μικρή απόσταση από τις πεζογέφυρες, υπάρχουν οικιστικές ενότητες του Δήμου Παύλου Μελά, από τη μια πλευρά η Νικόπολη και από την άλλη οι Ανθόκηποι

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το ThessWest:


Εκατέρωθεν της οδού Λαγκαδά κοντά στις πεζογέφυρες, υπάρχουν στάσεις αστικών λεωφορείων ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (γραμμές 27, 56, 83 και 84). 

Πως θα περάσουν στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου ΑΜΕΑ, άνθρωποι με μειωμένη κινητικότητα και γονείς με καρότσια μωρού;


Το συμπέρασμα είναι ότι εν έτει 2023, στην δημοτική κοινότητα Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, στο βορειοδυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, υπάρχουν δύο υπέργειες διαβάσεις (πεζογέφυρες), οι οποίες είναι εξοπλισμένες με ανελκυστήρες, αλλά δε λειτουργούν. Συνεπώς οι πεζογέφυρες δεν είναι προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ. Όπως μαρτυρούν οι εικόνες και το βίντεο που κατέγραψε το ThessWest, καταστράφηκε μέρος του εξοπλισμού και είναι υπό εγκατάλειψη εδώ και χρόνια. Επιπλέον υπάρχει κίνδυνος πτώσης σε δύο θαλάμους.


Ακολουθήστε το ThessWest στο Facebook για να βλέπετε όλες τις αναρτήσεις:

Σχόλια

Όροι αναδημοσίευσης:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και διανομή του περιεχομένου, ολικού ή μερικού, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε υποχρεωτικά ότι το περιεχόμενο προέρχεται από το "ThessWest" και θα παρατίθεται σχετικό ενεργό link (σύνδεσμος). Το link δεν πρέπει να είναι nofollow.

Άδεια Creative Commons
Αυτό το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές ..