Προέκταση Μακρυγιάννη: Αυξημένη κυκλοφορία, μποτιλιάρισμα και ανύπαρκτη οδική ασφάλεια.

Η προέκταση της οδού Μακρυγιάννη, είναι μια από τις σημαντικότερες τοπικές αρτηρίες της ευρύτερης περιοχής του Άνω Ευόσμου (άνωθεν περιφερειακής οδού).

Ο δρόμος είναι η βόρεια συνέχεια της οδού Μακρυγιάννη, αρτηρία της Ηλιούπολης. Η προέκταση αρχίζει από τον κυκλικό κόμβο όπου συνδέεται με την περιφερειακή οδό και τελειώνει στην οδό Εσπερίδων, σύνορο Ευόσμου - Ωραιοκάστρου, στο ύψος του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης ΑΔΜΗΕ (σταθμός ΔΕΗ). 

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αυξηθεί αισθητά την τελευταία δεκαετία και το μποτιλιάρισμα έγινε συχνό φαινόμενο. Πριν την αναβάθμιση της περιφερειακής οδού, δηλαδή πριν τη δημιουργία του νέου κυκλικού κόμβου στην περιφερειακή, το μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Ηλιούπολη ήταν καθημερινό φαινόμενο. Ωστόσο, πάρα την αναβάθμιση, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σχεδόν καθημερινά.

Οδική ασφάλεια... τριτοκοσμικών προδιαγραφών.

Παρά τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, παρά το γεγονός η προέκταση Μακρυγιάννη από άκρη σε άκρη έχει τη μεγαλύτερη εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή του Άνω Ευόσμου, επικρατεί χάος από παρκαρισμένα και διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. 

 

 

Πεζοδρόμια υπάρχουν μόνο μπροστά στις οικοδομές, επομένως στο μεγαλύτερο μήκος του δρόμου οι πεζοί περπατάνε μέσα στο δρόμο σε απόσταση αναπνοής από τα διερχόμενα οχήματα μεταξύ των οποίων και βαρέα. 

Γιατί οι πεζοί περπατάνε κοντά στο κέντρο του δρόμου οπού περνάνε τα οχήματα, και όχι στις άκρες; 

Γιατί, όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχουν αρκετά πεζοδρόμια και οι άκρες είναι κατειλημμένες από αυτοκίνητα που έχουν παρκάρει νόμιμα αλλά κυρίως από παράνομα παρκαρισμένα και διπλοπαρκαρισμένα.

 

Επιπλέον, στο μήκος της οδού που βρίσκεται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος (500μ), από την περιφερειακή οδό ως τη διασταύρωση με την οδό Αναγεννήσεως, δεν υπάρχει ούτε μία διάβαση πεζών για την ασφαλή διέλευση πεζών μεταξύ των οποίων παιδιά και ηλικιωμένοι. Είναι δρόμος με προτεραιότητα και η κίνηση από και προς τον περιφερειακό γίνεται αδιάκοπα (δηλαδή χωρίς σηματοδότηση), άρα η κυκλοφορία μπορεί να είναι συνεχής.



Το επίπεδο οδικής ασφάλειας δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Υπάρχουν άλλα δύο προβλήματα, η κακιά κατάσταση του οδοστρώματος και οι πλημμύρες, τα οποία θα παρουσιαστούν σε μελλοντικά άρθρα. Αυτή είναι η κατάσταση της οδικής ασφάλειας σε κεντρικό δρόμο μιας αναπτυσσόμενης συνοικίας της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης το 2023.

Ακολουθήστε το ThessWest στο Facebook για να βλέπετε όλες τις αναρτήσεις:

Σχόλια

Όροι αναδημοσίευσης:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και διανομή του περιεχομένου, ολικού ή μερικού, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε υποχρεωτικά ότι το περιεχόμενο προέρχεται από το "ThessWest" και θα παρατίθεται σχετικό ενεργό link (σύνδεσμος). Το link δεν πρέπει να είναι nofollow.

Άδεια Creative Commons
Αυτό το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές ..