Σβήνουν τα φώτα κάθε βράδυ σε 2 τούνελ της εσωτ. περιφερειακής οδού [ΦΩΤΟ]

Καμία λογική: Αναμμένα φώτα την ημέρα, σβηστά το βράδυ.

Εδώ και μήνες, δύο τούνελ στην δυτική εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης ενώ φωτίζονται κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μόλις νυχτώσει τα τούνελ σκοτεινιάζουν.
 
Πρόκειται για τα νεότευκτα τούνελ στο ύψος του κόμβου της οδού Μακρυγιάννη, άνωθεν της Ηλιούπολης, στον Εύοσμο. Το πρώτο βρίσκεται κάτω από τον κόμβο και είναι το μεγαλύτερο σε μήκος και βάθος σε όλη την περιφερειακή, ενώ το δεύτερο είναι το συνδετήριο των δύο κυκλικών στον κόμβο με τις οδούς Μακρυγιάννη και Ιθάκης και βρίσκεται ακριβώς πάνω από το πρώτο.
 
Στην πρώτη περίπτωση, την ημέρα είναι αναμμένες δεκάδες φωτιστικά, το βράδυ σβήνουν όλα εκτός από 2 ή 3.
 
Τούνελ (ταχείας κυκλοφορίας) στις 8 μμ.
 
Τούνελ (ταχείας κυκλοφορίας) στις 5 μμ.


Στη δεύτερη περίπτωση, ισχύει ό,τι και στο παραπάνω με τη διαφορά ότι το βράδυ μένει αναμμένο μόλις 1 φωτιστικό.
 Τούνελ (συνδετήριο κυκλικών) στις 8 μμ.
 
Φαίνεται ότι δυσλειτουργεί το αυτόματο σύστημα ανάμματος - σβησίματος ...εδώ και μήνες. Ο φωτισμός παλιότερα λειτουργούσε 24 ώρες μέρα - νύχτα, όπως προβλέπεται δηλαδή. Ωστόσο ο οδοφωτισμός της αναπλασμένης περιφερειακής οδού υπολειτουργεί σε πολλά σημεία.

Η δυσλειτουργία του οδοφωτισμού σημαίνει μειωμένη ορατότητα. Όμως, σε αντίθεση με τους αυτοκινητόδρομους που δε φωτίζονται, η περιφερειακή οδός βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και υπάρχει επικίνδυνη συνήθεια ορισμένων να εισέρχονται αντικανονικά ως πεζοί ή με ποδήλατα και πατίνια στην περιφερειακή οδό, η οποία είναι ταχείας κυκλοφορίας και η είσοδος των προαναφερθέντων απαγορεύεται.

Τα συγκεκριμένα τούνελ έχουν ήδη γίνει γνωστά και εμφανίζονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας, για άλλο λόγο. Ίσως όπως ήδη γνωρίζετε, σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, συχνά πλημμυρίζουν με τις γνωστές κυκλοφοριακές συνέπειες.
 

Ακολουθήστε το ThessWest στο Facebook για να βλέπετε όλες τις αναρτήσεις:

Σχόλια

Όροι αναδημοσίευσης:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και διανομή του περιεχομένου, ολικού ή μερικού, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε υποχρεωτικά ότι το περιεχόμενο προέρχεται από το "ThessWest" και θα παρατίθεται σχετικό ενεργό link (σύνδεσμος). Το link δεν πρέπει να είναι nofollow.

Άδεια Creative Commons
Αυτό το περιεχόμενο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές ..